top of page

PROPAN

 

3. November 2017 slipper vokalduoen Propan sitt debutalbum “BABY” på det selvstendige plateselskapet Va Fongool. Albummet gis ut på CD og digitalt.

Propan er Ina Sagstuen og Natali Abrahamsen Garner. Duoen har siden oppstarten i 2012 vært ett aktivt liveband, både i inn- og utland, og har etablert seg som sterke improvisatører i den norske improv scenen. Den utradisjonelle besetningen, to stemmer samt e ekter, og rendyrkelsen av uttrykket har ført til at duoen har fått ett særegent og unikt sound som kjennetegner Propan.

 

BABY


Målet med albumet har vært å fange rommene og atmosfærene i Propans musikk, og skape en helhetlig reise i plate formatet - uten å være bundet gjennom begrensninger eller stilistiske rammer.
Resultatet er et album som beveger seg fra det klangfulle og åpne, det forvrengte og harde, til det akustiske og nære.

 

Innspillingsprosessen startet i 2014. Med nesten 7 timer innspilt materiale, gikk Propan til verks for å nne materiale de ønsket å bruke til albumet. Siden har duoen jobbet med å pro- duserer, klippe og mikse platen.
Målet har vært at hver låt skal svøpes inn i sitt eget sound og sin egen karakter slik at det låter som 13 ulike individer. Helt fra starten av har duoen hatt en klar tanke om produksjon på albumet.

 

Ett av ønskene var å bringe inn pop-elementer i produseringen og miksingen av platen, og dermed strekke uttrykket enda lengre. Duoen kontaktet derfor Erlend Elvesveen, og har mikset og produsert platen i samarbeid med han.

 

 

Albumet er mastret av den anerkjente musikeren og produsenten Helge Sten.

Navnet “BABY” kom da duoen gjentatte ganger snakket sammen om albumet som sin dar- ling, sweetie, honey og dear, - inspirert av den britiske hø igheten de opplevde under en campingferie de hadde sammen langs England ́s sørkyst.

I tillegg er BABY et produkt som har blitt til og vokst med bandet over tid.
Plate prosessen og bandets musikalske utvikling har gått parallelt, og arbeidet med BABY har vært essensiellt for utviklingen av bandets musikalske kjerne. Resultatet er derfor en gjennomarbeidet plate som fortsatt er høyst aktuell.

 

COVER:

Coveret er en collage bestående av forskjellige elementer: Maleri/Akvarell - Heidi Kennedy Skjerve
Bandfoto - Jenny Berger Myhre
Foto av krystall - Magnus Skavhaug Nergaard

Tegning av sirkler - Ina Sagstuen 

 

 

CLICK HERE FOR ITUNES

CLICK HERE FOR CD

bottom of page